Banner-productie
Productie
Banner-mobiliteit
Banner-bebouwing
Banner-industrie
previous arrow
next arrow

H2 Bedrijven

Definitie H2 bedrijven: alleen commerciële bedrijven worden weergegeven die waterstofdiensten en/of waterstofproducten aanbieden in Limburg. Bedrijven die waterstof in hun productieketen gebruiken worden NIET meegenomen.

Levert uw bedrijf nu ook waterstofdiensten en/of -producten en staat deze niet op onze website, neem dan contact op via info@waterstofcoalitielimburg.nl en wij zorgen dat deze zo spoedig mogelijk zichtbaar wordt!

H2 Bedrijven Limburg

Op donderdag 7 april 2022 heeft Vissers Energy Group het allereerste waterstoftankstation van Limburg officieel geopend. Het nieuwe waterstof vulpunt bevindt zich aan de Stationsstraat 90 in Horst en is geschikt om zowel personen- als vrachtauto’s te tanken. Het waterstofstation in Horst is een belangrijke eerste stap in de verdere uitrol van waterstof op het tankstation netwerk van Vissers in Zuid Nederland.

Consultant in waterstof gerelateerde oplossingen en applicaties. MV Energietechniek verzorgt in samenwerking met Energie Consult Holland cursussen over waterstofinstallaties. Verdere kernpunten: opwekking van groene waterstof; fuelcell toepassingen; mobiliteitstoepassingen; industriële toepassingen; gebouwde omgeving incl. hybride toepassingen; verzorgen van opleidingen en presentaties.

NPROXX levert producten en diensten aan allerlei sectoren, zoals automotive, spoorwegen, H2 infrastructuur en transport en energie. NPROXX biedt klanten geavanceerde kennis van materialen, wetenschappelijke expertise, competente op het gebied van ontwerp en project management, en een zeer proactieve benadering in het ontwerpen, ontwikkelen, verfijnen en maken van drukvaten voor waterstofopslag bij zowel stationaire als mobiele toepassingen. De centrale processen zijn onderscheiden met allerlei internationale certificaten.

VDL Nedcar is de enige Nederlandse, onafhankelijke autoproducent. Al 50 jaar bouwen ze met passie en plezier kwalitatief hoogstaande auto’s. Sinds medio 2014 bouwt VDL Nedcar voor BMW vier modellen. Van de MINI Countryman bouwen ze ook een PHEV-variant en vanuit partnerschap werken ze aan onze toekomst. Waterstofbussen van VDL Group zijn al ontwikkeld, geproduceerd en in-service.

H2 Bedrijven Nationaal

TKI Nieuw Gas heeft een overzicht gemaakt van partijen in Nederland
(en voor een deel daarbuiten) die voor waterstof relevant zijn, om daarmee het ecosysteem inzicht te geven in de dynamiek van het H2 gerelateerde speelveld en enthousiast te maken om deel te nemen aan deze activiteiten.

Bekijk hier de Waterstofwijzer 2023 van TKI

 

Contact

Secretariaat
info@waterstofcoalitielimburg.nl
+31 77 206 66 02